Meyvelerin aslında bitkilerin tohumu olduğunu biliyor muydunuz? Meyveler barındırdıkları vitamin, şeker, madensel maddeler ve su sebebi ile sağlık için "olmazsa olmaz"lar arasındadır. Ama buna rağmen çok az meyve yeriz. Meyve yeme bir alışkanlığa dönüştürülmelidir. Bunu nasıl yapabiliriz? Aldığımız meyveleri genellikle yıkamaya üşendiğimizden ya da buzdolabından çıkarmaya üşendiğimizden yemeyiz. Oysa meyveleri yıkayarak evimizin en çok kullandığımız köşelerine bir çanak içinde koyarsak onları yemeyi daha çabuk hatırlarız.
Tek bir meyve yemek de hiç meyve yememekle eşdeğer tutulabilir. Bu sebeple olabildiğince farklı meyveleri aynı gün içinde tüketmeliyiz. Muz meyveler arasında genellikle en cazip olanlardandır. Ama muz ölçülü tüketilmelidir. Zengin içeriği ve zor sindirimi sebebi ile aşırı muz tüketimi bedenimizi yorar, sindirim sistemimizi ağırlaştırır.
Mümkün olduğunca meyveleri kabukları ile yemeliyiz. Elma, armut hatta şeftali gibi meyveleri halk arasında soymak bir adet olsa da bu adeti hızla unutmalıyız.
Aslında bütün bitkilerin meyvesi vardır. Bu anlamda salatalık, patates de bir meyvedir. Meyve kavramımızı sadece dar anlamda tutmamalıyız. Salatalığı, domatesi, çiğ patatesi de meyve olarak yemek yerinde olacaktır